Loading...

Blog

Tánc világnapi üzenet 2022.

Április 29-én ünnepeljük a tánc világnapját. 2022-ben Velekei László üzenetét olvashatják.

Tovább
A MISKOLCI BALETT PRÓBATÁNCOT HIRDET

Klasszikus vagy moderntánc képzettségű, női és férfi táncművészek jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek legalább táncművészeti szakközépiskolában szerzett bizonyítvánnyal vagy az idén szerzik meg azt.

Tovább
Petőfi komikus eposza a táncszínpadon – A helység kalapácsából készített előadást a Miskolci Balett

A Miskolci Balett ismét egy Petőfi Sándor művet ültet át a tánc nyelvére. A nagy sikerű János vitéz, valamint Arany János Rózsa és Ibolya című művének táncos feldolgozása után most Petőfi komikus eposzát, A helység kalapácsát vette alapul Kozma Attila, az előadás koreográfus-rendezője, a Miskolci Balett művészeti vezetője.

Tovább
Új oldaláról mutatkozik be a Miskolci Balett – két bemutatóval készül a társulat

A Miskolci Balett november 20-án két új produkcióval örvendezteti meg a tánckedvelő miskolci közönséget. Kozma Attila különleges hangulatú koreográfiája mellett azt az előadást is színpadra viszi a társulat, melyet a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál közönsége már láthatott.

Tovább
Lengyelországban vendégszerepel a Tiltott ösvények

Lengyelországban, a ROZBARK Bytom Tánc-és Mozgásszínházban vendégszerepel Garrett Smith koreográfiája október 28-án.

Tovább
Éder Vera fotókiállítása megtekinthető a Kamaraszínházban

A  Kamaraszínház nézőtéri társalgójában megtekinthető Éder Vera MOZDULATTALAN NÉMASÁG című fotókiállítása, ahol látható  Hajdufi Péter kisfilmje is, aki a fotóművész mellett dolgozva készítette el videóját a kiállítási anyag születéséről, a táncművészek mozdulattalanságból való kilépéséről.

Tovább
Bolla Dániel az Év férfi táncművésze 2020-ban

A június 5-i Bál a Savoyban előadásunk végén Bolla Dániel végre átvehette „Az évad legjobb férfi táncművésze” elismerést színházi táncos kategóriában, melyet 2020-ban ítélt neki oda a Magyar Táncművészek Szövetsége.

 

Tovább
TáncszínházOn: az Üvöltő szelek előadásunk online látható

Nagy hírünk van! A Nemzeti Táncszínház "Táncszínház ON" elnevezésű programsorozatába a Miskolci Balett produkciója is bekerült!

 

Tovább
Együtt, egymásért!

A Győri Balett felhívására Magyarország nyolc vidéki balett együttese most összefogott:
Együtt, egymásért!

Célunk, hogy közösen mutatkozzunk meg és egymás mellett állva hívjuk fel a figyelmet közös szenvedélyünkre, művészetünkre és életünkre: a táncra!

Tovább
Nézzen előadást egy jó ügy érdekében! – táncművész felépülését segíti a Miskolci Nemzeti Színház

Horváth Renátó 2019 decemberében egy gerincvelő gyulladás következtében bénult le nyaktól lefelé, kezelése azóta is folyamatos. Az orvosok látnak reményt a javulásra, azonban ehhez rengeteg munkára és kezelésre van szükség. Ehhez szeretne most hozzájárulni a Miskolci Nemzeti Színház azzal, hogy egyik áprilisi online előadásának bevételét a táncművésznek ajánlja fel.

Tovább
„Különleges kapocs alakul ki közöttünk” – amerikai koreográfus dolgozott a Miskolci Balettel

A tengeren túlról érkezett hazánkba február végén Garrett Smith amerikai koreográfus, aki már harmadik alkalommal dolgozott a Miskolci Balett társulatával. Ezúttal több hétre jött, hiszen egy saját produkciót készített el a miskolci táncművészeknek, amit remélhetőleg hamarosan a közönség is láthat.

Tovább
Díjazott, kitüntetett táncművészeink

A Miskolci Balett jelenlegi és régi tagjai számos kitüntetésben részesültek az elmúlt évek során.

Tovább
A deszka népe új epizódja rólunk szól

A Miskolci Nemzeti Színház videósorozatában, A deszka népe - Történetek a színfalak mögül legújabb epizódjában március 6-án szombaton mi leszünk a főszereplők!

Tovább
Garrett Smith újra Miskolcon!

Tavaly és tavalyelőtt már hallhattatok Garrett Smith-ről, hiszen már két alkalomma járt Miskolcon, ahol a Miskolci Balett táncművészeinek tartott egyhetes kurzust. Idén visszatért, hogy egy újabb intenzív héten keresztül táncolhassanak –szabadon.

Tovább