Loading...

Blog

Éder Vera fotókiállítása megtekinthető a Kamaraszínházban

A  Kamaraszínház nézőtéri társalgójában megtekinthető Éder Vera MOZDULATTALAN NÉMASÁG című fotókiállítása, ahol látható  Hajdufi Péter kisfilmje is, aki a fotóművész mellett dolgozva készítette el videóját a kiállítási anyag születéséről, a táncművészek mozdulattalanságból való kilépéséről.

Tovább
Bolla Dániel az Év férfi táncművésze 2020-ban

A június 5-i Bál a Savoyban előadásunk végén Bolla Dániel végre átvehette „Az évad legjobb férfi táncművésze” elismerést színházi táncos kategóriában, melyet 2020-ban ítélt neki oda a Magyar Táncművészek Szövetsége.

 

Tovább
TáncszínházOn: az Üvöltő szelek előadásunk online látható

Nagy hírünk van! A Nemzeti Táncszínház "Táncszínház ON" elnevezésű programsorozatába a Miskolci Balett produkciója is bekerült!

 

Tovább
Együtt, egymásért!

A Győri Balett felhívására Magyarország nyolc vidéki balett együttese most összefogott:
Együtt, egymásért!

Célunk, hogy közösen mutatkozzunk meg és egymás mellett állva hívjuk fel a figyelmet közös szenvedélyünkre, művészetünkre és életünkre: a táncra!

Tovább
Nézzen előadást egy jó ügy érdekében! – táncművész felépülését segíti a Miskolci Nemzeti Színház

Horváth Renátó 2019 decemberében egy gerincvelő gyulladás következtében bénult le nyaktól lefelé, kezelése azóta is folyamatos. Az orvosok látnak reményt a javulásra, azonban ehhez rengeteg munkára és kezelésre van szükség. Ehhez szeretne most hozzájárulni a Miskolci Nemzeti Színház azzal, hogy egyik áprilisi online előadásának bevételét a táncművésznek ajánlja fel.

Tovább
„Különleges kapocs alakul ki közöttünk” – amerikai koreográfus dolgozott a Miskolci Balettel

A tengeren túlról érkezett hazánkba február végén Garrett Smith amerikai koreográfus, aki már harmadik alkalommal dolgozott a Miskolci Balett társulatával. Ezúttal több hétre jött, hiszen egy saját produkciót készített el a miskolci táncművészeknek, amit remélhetőleg hamarosan a közönség is láthat.

Tovább
Díjazott, kitüntetett táncművészeink

A Miskolci Balett jelenlegi és régi tagjai számos kitüntetésben részesültek az elmúlt évek során.

Tovább
A deszka népe új epizódja rólunk szól

A Miskolci Nemzeti Színház videósorozatában, A deszka népe - Történetek a színfalak mögül legújabb epizódjában március 6-án szombaton mi leszünk a főszereplők!

Tovább
Garrett Smith újra Miskolcon!

Tavaly és tavalyelőtt már hallhattatok Garrett Smith-ről, hiszen már két alkalomma járt Miskolcon, ahol a Miskolci Balett táncművészeinek tartott egyhetes kurzust. Idén visszatért, hogy egy újabb intenzív héten keresztül táncolhassanak –szabadon.

Tovább