Loading...

A nagy Gatsby

Táncszínház

A húszas évek önfeledt, szédítő ritmusai, füstös dzsessz és érces-karcos szving, a lámpafényes éjszakában bódultan tomboló élet, és a vágy, hogy a reggel minél később jöjjön el…

A Miskolci Balett új bemutatójában F. Scott Fitzgerald, világhírű amerikai író 1925-ös regényét, A nagy Gatsby-t dolgozza fel. A történet a húszas évek Amerikájában játszódik, az Egyesült Államok keleti partvidékén, ahol a felső tízezer tagjai tengerparti kúriákban, fényűző estélyeken ünneplik mérhetetlen gazdagságukat. Jay Gatsby is közéjük tartozik: jóképű, titokzatos és mocskosul gazdag. De csakhamar kiderül, hogy Gatsby nem az, akinek elsőre látszik, és hogy érdeklődése Daisy Buchanan, egy közismert, férjezett szépség iránt több, mint egyszerű vágy. Ahogy sorra felszínre kerülnek Gatsby múltjának titkai, ahogy egyre jobban fenyeget egy világraszóló botrány, úgy szembesülünk azzal, hogy a gazdagság nem minden – mert amire igazán szüksége van az embernek, azt nem lehet megvásárolni.

A nagy Gatsby a pénz és a hatalom utáni fékevesztett hajszáról, valamint egy éveken és kontinenseken átívelő, magával ragadó szerelemről szól. Megjelenése óta számos filmfeldolgozást is megért, utoljára 2013-ban Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan főszereplésével. Novemberben a Miskolci Balett előadásában láthatja a miskolci közönség.

Bemutató: 2015. november 6., Kamaraszínház 

Szereposztás

Jay Gatsby: BOLLA DÁNIEL / SZABÓ LEVENTE
Nick Carraway: SZELES TAMÁS 
Daisy Buchanan: MOHAI CINTIA / TOKAI RITA
Tom Buchanan: CSERE ZOLTÁN mv.
Jordan Baker: BÁNYAI MIRJAM / SZELES VIKTÓRIA
George Wilson: LUKÁCS ÁDÁM
Myrtle Wilson: KOCSIS ANDREA
Dan Cody: FŰZI ATTILA

Vendégek: SZŰCS BOGLÁRKA, KOVALSZKI BOGLÁRKA, TISZOLCZI LILLA, DRAGOS DÁNIEL

Dizőz: ULLMANN MÓNIKA


Díszlet-jelmez: BOZÓKI MARA
Zene: NAGY NÁNDOR, FARKAS GÁBOR
Dramaturg: CSEH DÁVID
DJ: ORDIMAN
Ügyelő: VARGA RENÁTA
Rendezőasszisztens: FŰZI ATTILA


Koreográfus-rendező:
KULCSÁR NOÉMI

Kritikák

Vélemények